Перейти до вмісту

Розпізнавання людей

Оновлено 17.10.2026 5 хв читання

Розпізнавання людей — функція, яка аналізує обличчя на фотографіях у вашій галереї та автоматично групує знімки за людьми за допомогою штучного інтелекту. Завдяки цьому ви та ваші клієнти зможете швидко знайти всі фотографії з конкретною людиною.

Функція знаходиться в тестуванні, ми продовжуємо її вдосконалювати, тому будемо вдячні за зворотний зв’язок.

Можливості

  • Автоматично групує фотографії за обличчями
  • Дозволяє швидко знайти всі знімки однієї людини
  • Працює окремо для кожної галереї
  • Аналіз запускається вручну — ви контролюєте момент старту
  • Результати можна переглянути та за потреби перезапустити обробку

Обмеження

  • Працює лише з фотографіями
  • Ліміт обробки — 2000 фотографій на галерею
  • У ліміт враховуються всі сцени, включно з прихованими
  • У прихованих сценах розпізнані обличчя не відображаються в результатах
  • Функція доступна на тарифах 100 ГБ, 500 ГБ та 1000 ГБ
  • Не розпізнає людину, якщо обличчя не видно у кадрі
  • Не визначає людину за одягом, силуетом або зі спини

Як підключити функцію

Для використання розпізнавання людей потрібен один із тарифів, що підтримує цю функцію: 100 ГБ, 500 ГБ або 1000 ГБ.

Ваш поточний тариф видно в лівому меню поруч із вашим ім'ям, а змінити його можна в розділі «Підписка» (меню під вашим ім'ям).

Після активації потрібного тарифу функцію можна увімкнути в галереї: вкладка «Налаштування» → «Загальні» → блок «Перегляд клієнта» → перемикач «Розпізнавання людей». Якщо ваш тариф її не підтримує, там буде позначка про це і кнопка «Переглянути тарифи».

Налаштування → Загальні, перемикач «Розпізнавання людей»


Як запустити розпізнавання

  1. Відкрийте потрібну галерею у розділі «Галереї» — вкладка «Файли».
  2. Над списком файлів, поруч із кнопкою «Завантажити файл», натисніть «Згрупувати за обличчям».
  3. Підтвердьте запуск у вікні «Запустити розпізнавання людей?» кнопкою «Запустити».

Кнопка «Згрупувати за обличчям» над файлами

Після натискання кнопки система перевіряє галерею та розпочинає аналіз. На місці кнопки з'явиться «Аналіз...» зі шкалою прогресу і кількістю оброблених фото. Час обробки залежить від кількості фотографій та облич на них.

Аналіз триває: «Аналіз...» і прогрес 13/20

Під час обробки ви можете продовжувати працювати з галереєю, переглядати фото або переходити в інші розділи — аналіз виконується у фоновому режимі.


Перегляд результатів

Після завершення аналізу над файлами з'явиться «N людей знайдено» і круглі фото знайдених людей. На кожному фото з людиною вказано кількість фотографій, на яких цю людину виявлено.

«5 людей знайдено» з фото людей

Натиснувши на фото людини, ви побачите всі фотографії, на яких її розпізнано.

Якщо на фото знаходиться кілька людей, воно з’явиться у результатах кожної з них.


Перезапуск або видалення результатів

Якщо ви додали нові фотографії або хочете повторно виконати аналіз, натисніть кнопку ↻ «Перезапустити розпізнавання» праворуч від фото людей і підтвердьте у вікні. Попередні результати будуть замінені новими.

Кнопка перезапуску розпізнавання


Якщо людей не знайдено

Якщо на фотографіях не було розпізнано жодного обличчя, серед результатів не буде жодної людини. Аналіз можна запустити повторно, наприклад після того, як ви додасте нові фото.

Це може статися, якщо:

  • на фотографіях немає людей;
  • обличчя занадто дрібні або розмиті;
  • обличчя зняті під гострим кутом чи частково перекриті.

Помилки та типові ситуації

Якщо обробка не вдалася, над файлами з'явиться «Не вдалось розпізнати. Спробувати ще раз». Якщо аналіз не вдається запустити, ви побачите повідомлення з причиною. Частіші сценарії:

  • Галерея завелика для розпізнавання — перевищено ліміт у 2000 фотографій. Для обробки такої галереї тимчасово приберіть частину фото або створіть окрему галерею.
  • Розпізнавання вже триває — ви не можете запустити новий аналіз, поки не завершився попередній.
  • У галереї немає фото для розпізнавання — додайте фотографії перед запуском.
  • Функція недоступна — ваш тариф не підтримує розпізнавання. Оновіть тариф у розділі «Підписка».

Часті запитання

Коли з’являються результати розпізнавання?

Аналіз починається одразу після підтвердження запуску. Час обробки залежить від кількості фотографій та облич на них. Доки обробка триває, над файлами відображається прогрес. В цей час ви можете виконувати інші дії з галереєю, не обов'язково тримати галерею відкритою.

Чому одна людина іноді відображається як кілька різних?

Таке можливе при складних ракурсах, зйомці у профіль або коли людина з’являється на невеликій кількості фото. Чим більше різноманітних знімків однієї людини у галереї, тим точніше система об’єднує їх в одну групу.

Чому розпізнавання спрацювало на плакаті, портреті або відображенні?

Система аналізує будь-які риси обличчя у кадрі. Тому обличчя з плакатів, картин, екранів чи відображень також можуть бути визначені як окремі люди.

Чому моя функція недоступна, хоча в галереї мало фото?

Функція прив’язана не тільки до кількості фото, а й до вашого тарифу. Переконайтесь, що у вас активний один із підтримуваних тарифів: 100 ГБ, 500 ГБ або 1000 ГБ.

Чи обробляються відео та RAW-файли?

Відео не обробляються та пропускаються під час аналізу. RAW файли обробляються як і звичайні фото під час розпізнавання.

Як функція працює з прихованими сценами?

Фотографії з прихованих сцен враховуються в загальний ліміт 2000 фото на галерею, але не відображаються в результатах розпізнавання. Тобто якщо людина зустрічається лише у прихованій сцені — вона не з’явиться серед знайдених людей. Якщо ж вона є і у відкритих, і у прихованих сценах — у результатах будуть показані тільки знімки з відкритих сцен.

Чи можна видалити результати розпізнавання?

Так. Натисніть ↻ «Перезапустити розпізнавання» — попередні результати будуть замінені новим аналізом. Якщо ви видаляєте всю галерею, результати розпізнавання також видаляються разом із нею.

Чи бачать результати мої клієнти?

Клієнти, які мають доступ до галереї, бачать ті ж самі групи людей і можуть фільтрувати фотографії за потрібною людиною — кнопка «Люди на фото» в галереї.

«Люди на фото» в мобільній галереї клієнта

Чи можу я або мій клієнт завантажити фото конкретної людини?

Так, ви можете як і у випадку зі сценами або обраними завантажити фото конкретної людини якщо ви відкрили їх для перегляду у галереї, на цій сторінці натисніть відповідну кнопку «Завантажити» і завантаження розпочнеться.

Чи відправляються мої фото на інші сервіси?

Ні, ми не відправляємо ваші фото на інші сервіси для роботи функції розпізнавання людей, всі операції ми виконуємо на наших серверах і нашими інструментами, тому ваші дані не передаються третім особам.

Чи допомогла стаття?

© 2026 Gallera