Обране
Оновлено 09.11.2026 3 хв читання
Клієнти можуть відмічати фото які їм сподобались у галереї - буде створено список обраних фото, який буде доступний їм в галереї, а вам — на вкладці «Обране» галереї. Ви зможете скопіювати назви обраних файлів для імпорту в Lightroom Classic або Capture One, детальніше: Імпорт обраних фото. У Lightroom Classic це може зробити плагін Gallera — без копіювання назв.
Налаштування відбору
Відкрийте галерею, перейдіть на вкладку «Налаштування» і в розділі «Обране» увімкніть перемикач «Відбір фото» — так функція стане доступна вашим клієнтам. Зміни зберігаються автоматично.

Списки обраного, які створять клієнти, ви побачите на вкладці «Обране» у шапці галереї — поруч із назвою вкладки видно кількість списків. Ця вкладка з'являється, лише коли «Відбір фото» увімкнено.
Обмеження кількості обраних файлів
Увімкніть перемикач «Обмежити кількість фото для відбору» — з'явиться поле «Кількість фото», де можна вказати, скільки фото може обрати клієнт: введіть число або змінюйте його кнопками − і +. Ця кількість не може бути більшою ніж кількість всіх файлів у галереї.

Завершення відбору
Ви можете увімкнути можливість завершення відбору для ваших клієнтів — перемикач «Завершення відбору». Тоді клієнт, відбираючи фото, повинен буде завершити відбір; після цього ви отримаєте сповіщення на вашу електронну пошту з посиланням на завершений відбір.

У галереї клієнт бачитиме панель «Відбір обраних» з кнопкою «Завершити вибір». Після завершення відбору він все ще зможе обрати додаткові фото або прибрати ті, що вже обрав, але йому буде знову запропоновано завершити відбір, і ви знову отримаєте сповіщення.

На вкладці «Обране» списки із завершеним відбором позначені міткою «Завершено».

Непотрібний список можна видалити кнопкою з кошиком у його рядку.
Як це виглядає для клієнта
Після того як користувач зайде у вашу галерею і натисне на 🤍, йому буде запропоновано ввести назву для його списку обраних, або він може залишити просто "Обране" і натиснути «Почати відбір». Після чого, відмічаючи фото, вони будуть додаватись у цей список.
Після того як список обраних буде створено, у панелі галереї користувач буде бачити заповнену іконку сердечка і біля неї кількість фото у цьому списку. Після натискання на цю кнопку, буде відкрито список обраних файлів у поточній галереї.

Відкрите посилання клієнт може зберегти, або надіслати будь кому, щоб поділитись саме цим списком обраних.
Якщо у вас увімкнене завершення відбору для клієнта, коли він завершить відбір відповідною кнопкою, ви отримаєте сповіщення.
Після того як клієнт створив список обраних, цей список буде "збережено" до його браузеру, і якщо він відкриє галерею з іншого пристрою чи браузеру, відповідна кнопка не буде відображатись. Тому редагувати список можливо лише в тому браузері з якого і було його створено.
Завантаження архіву обраних файлів
Ви або ваш клієнт можете завантажити список обраних файлів одним архівом окремо, для цього потрібно відкрити список за посиланням, і натиснути відповідну кнопку «Завантажити», і почнеться завантаження архіву лише з обраними файлами зі списку.